lørdag 19. mai 2012

Planteloppemarked

I dag arrangerte det lokale hagelaget det årlige planteloppemarkedet, så småplanter ble merket i hui og hast
og satt i poser, og jeg og en venninne satte kursen på planteloppis! Jeg tok med 2 sorter flittig lise, nicotiana, asarina og campanula (punctata rubriflora), hvor sistnevnte som er staude så ut til å være mest populær. 

Det var mange som hadde tatt med planter fra hagen, sommerblomster fra frø, og Kirsten Øyum hadde tatt turen med flere pelargonia-og fuksiaplanter. Mårbacka hadde hun desverre ikke, det ble til at jeg spurte etter fuksia med lyse doble blomster, så "Blood donor" og "Zellertal" ble med i posen. Zellertal ser ikke ut til å være fylt etter å ha sjekket på nett desverre. Det var mye spennende planter å se. Noe dårlig merking så om man ikke visste hvordan plantene man så etter så ut kunne det være vanskelig, men arrangørene gjorde sitt beste med å svare på alle spørsmål :)

En pulmonaria og blålilla fylt geranium ble også med hjem 

Dronning Ingrid kjøpt som stikling på plantasjen i år har kommet med knopper!

Med kjæresten borte på overtids nattjobb i kveld spørs det om det endelig blir litt topping og stiklinger;)

3 kommentarer:

Sunniva sa...

Morro med planteloppemarked. Pelargoniaen har blitt kjempefin, gøy når man har plantet den selv:-)
Fortsatt god helg.

Turid sa...

Planteloppis er skikkelig gøy, ofte godbiter å finne der. Jeg leverer mye til loppisen her i bygda, klarer ikke kaste ei eneste plante, så det sier seg selv at det blir litt i overskudd.
Ha en nydelig søndag.

Anniken sa...

Stiklinger fra hagesenter er veldig greie å få til. De ser ut til å ha bedre rotnett enn egne stiklinger og vokser godt etter ompotting:)

Dette var mitt første planteloppemarked men neppe det siste;) Blir som regel en hel del overskuddsplanter her også